Ikke lenger fire årstider

Altså, jeg er ikke akkurat velbevandret i ny elektronisk støymusikk. Men dette er noe av det tøffeste jeg har hørt på lenge:De to svenskene George Kentros og Mattias Petersson er Vivaldi-fans. De liker «De fire årstider». Men, som George sier, det har blitt vanskelig å høre på den uten å tenke på heismusikk. Dessuten er det noe med den verdenen vi lever i som kanskje ikke er like oppdelt i fire årstider som den var i Italia på 1700-tallet. Vi beveger oss på kryss og tvers ved hjelp av fly og medier, samtidig som vi er i ferd med å endre selve været – og dermed gjøre årstidene våre til noe annet enn de har vært.

Dette har George og Mattias tatt konsekvensen av. «There are no more four seasons» er Vivaldi for fiolin og live-elektronikk, og det låter vanvittig bra. Jeg traff de to energiske svenskene takket være det ypperlige initiativet Concerned Artists Norway, og fikk derfor muligheten til å høre «There are no more..» live. Men det høres ganske bra ut f.eks. på Spotify også.